Kuplavohveleita - RESEPTI juustovohveleihin + täyteideoita
Kaupallinen yhteistyö Expondon kanssa
RESEPTI JA TÄYTEIDEAT ALLA.
Kuplavohvelit ovat vähitellen rantautuneet Aasiasta tänne Suomeenkin. Uusia kuplavohvelikahviloita tai -kojuja perustetaan silloin tällöin. Esimerkiksi Tampereelle tuli ensimmäinen kuplavohvelikahvila loppuvuodesta.
Pääsin itse kuitenkin ensimmäistä kertaa kuplavohveleiden kimppuun saadessani ammattilaiskäyttöisen kuplavohveliraudan Expondolta. Loin reseptin täytteineen kuplavohveleille (pääset suoraan hyppäämällä tämän postauksen alareunaan)!
Ensimmäiset kerrat meni tutustuessa laitteeseen, mutta kun ihan ensimmäiset testivohvelitkin onnistuivat, niin luotto laitteeseen kasvoi nopeasti. Vaikka kyse onkin ammattimaisesta ja järeämmästä laitteesta, niin tämä kuplavohvelirauta on erittäin helppokäyttöinen ja varmasti jossain määrin turvallisempikin kun laitteessa on on/off-kytkin (mikä puuttuu monista laitteista ja pitää muistaa vetää töpseli pois seinästä).
Laitteesta valitaan sopiva lämpötila (olen kokeillut 170 - 200 asteen välillä) ja ajastimen avulla voi laittaa laitteen pärisemään (ääni muistuttaa munakelloa). Olen kokeillut 2,5 - 3 minuutin vohveleita. En ollut löytänyt mitään ohjetta, joten soveltamalla ja omaan makuun tekemällä sen vain tekee. Aluksi voi myös toki nopesti kurkatakin onko vohveleissa halutunlainen väri. Vohveliraudassa on puukahvat, mikä tekee laitteesta turvallisen. Kuplavohvelirautaan pääsee tutustumaan tästä: https://bit.ly/2Kab7r9
En löytänyt kuin yhden reseptin juuri kuplavohveleille. Se resepti kiersi monilla sivustoilla. Olin kuitenkin hämmentynyt miten paljon sokeria ja voita se resepti veti, eikä sillä saanut kuin kaksi vohvelia. Kuitenkaan vohvelin ei tarvitse olla överimakea ja rasvainen, vaan täytteillä voi sen tehdä halutessaan. En edes maistanut vohveleista sitä sokerimäärää, joten katsoin parhaakseni kokeilla jotain muuta.
Rohkenin kokeilemaan ja soveltamaan blogistani jo aiemmin löytynyttä juustovohvelit -reseptiä. Siinä reseptissä toki on rasvaa juuston muodossa, mutta sokeria vain hyvin pieni hyppysellinen per vohveli. Tämä sopi tarkoitukseen muutenkin, sillä halusin valmistaa vohveleita suolaisilla täytteillä. Monet vohvelit olivat täytteineen oikein överisti täytetty kermavaahdolla, vaahtokarkeilla, suklaapatukoilla ja kekseillä strösseleitä unohtamatta. Tällaisellekin on paikkansa, mutta niin on myös vähän tylsemmillekin suolaisille. Suolaisille vohveleille, jotka voi jonain päivänä täyttää vaikka lounaan tai illallisen roolin.
Kokeilin juustovohvelit -reseptiä eri määrillä juustoa. Huomasin, että juuston määrää voi hyvinkin varioida 100 - 200 gramman välillä. Tietysti suuremmalla määrällä juustoa vohvelista tulee todella tuhti ja silloin täytteineen jaksaa syödä juuri ja juuri yhden. Juuston makukin tulee voimakkaammin läpi, mikä on hyvä toki. Mutta hyvään tulokseen pääsee myös puolet vähemmällä juustoa. Mielestäni kannattaa vain kokeilla, mistä tykkää. Suosittelen kuitenkin voimakkaamman makuista juustoa esimerkiksi cheddaria, grana padanoa, pecorino romanoa, parmesaania tai gruyerea!
- 4 dl maitoa
- 2 munaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- 3 rkl kuplavettä/soodavettä/mineraalivettä
- 50 g voita
- 100 - 200 g voimakasta juustoraastetta
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos viestistäsi! :)