Nyhtökaura-kvinoa-pasteijat
Nämä suolaiset pasteijat ovat täynnä hyviä ravintoarvoja, energiaa ja proteiinia. Vai väitättekö vastaan, kun täytteenä on superruokaa kvinoaa että nyhtökauraa? Lisäksi makua leivonnaisiin tuo aurinkokuivattu tomaatti sekä sipuli.
Pasteijat sopivat vegaanillekin, kun käytetään lehtitaikinaa. Useimmat lehtitaikinat ovat kasvisperäisiä, kun voitaikina nimensäkin perusteella on epävegaaninen. Käytin näihin lehtitaikinalevyjä (Myllyn paras) ja tykästyin. Taikina on keveämpi ja nimensä mukaan lehtevämpi kuin mitä voitaikina.
Ota taikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön hyvissä ajoin, älä kuitenkaan liian ajoissa (15-30 minuuttia riittää). Kun täyte on valmis ja levyt sulaneet, puolita levyt ja levitä täytettä sopiva määrä niin, että saat neliöt kolmioiksi ja reunat hyvin kiinni. Painele vielä haarukalla kiinni. Voitele kasvismaidolla tai -kermalla (tai munalla). Paisto 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Ensimmäiset vaiheet:
Valmista kattilassa kvinoa ohjeen mukaan.
Ohjeen ainekset:
1 paketillinen nyhtökauraa (original on hyvä)
2 sipulia
1 prk aurinkokuivattua tomaattia
1,5 dl kvinoaa (kypsentämöntä)
tuoretta persiljaa
2 tl jauhettua paprikaa
rouhaus mustapippuria ja suolaa
+
monta lehtitaikinalevyä puolitettuina (noin 6 - 8 levyä)
Makoisaa uutta vuotta!
Osallistun myös Parhaat ruokablogit 1-vuotiskilpailuun tällä reseptillä!
-> http://www.parhaatruokablogit.fi/kilpailut/2018/12
P.S Instagramissa @soupzblogi lisää herkullisia ruokakuvia, esimakua tulevista julkaisuista sekä ravintolavisiittejä.
Lämpötila ja paistoaika?
VastaaPoista